Незгасне світло слова Кобзаря

2014-03-14

До 200-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка ми промовляємо найкращі слова вдячності та намагаємося глибше розкрити його талант.

/Files/images/вечір шевченко 2.jpg

11 та 12 березня 2014 року в малому залі Центру культури та дозвілля Цюрупинська районна бібліотека для дорослих та районна бібліотека для дітей до ювілею великого сина українського народу підготували і провели літературно-мистецький вечір «Незгасне світло слова Кобзаря» і презентували книжкову виставку «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

/Files/images/вечір Шевченко.jpg

Присутні, учні 9-х класів Цюрупинської гімназії,

/Files/images/вечір Шевченко 10.jpgучні 8,9,10 класів КЗ «Цюрупинський дитячий будинок» та учні 8, 9, 10, 11 класів Цюрупинської ЗОШ №2 мали можливість не лише відчути красу і силу Кобзаревого слова, а й познайомитися зі сторінками його біографії. Була представлена театралізована композиція ( з дитинства Тараса), яку виконували читачі наших бібліотек.

/Files/images/вечір шевченко 1.jpg

Велику увагу приділили книзі «Кобзар», яка має дивовижну долю. Учасники заходу погортали сторінки «Кобзаря», щоб глибше відчути в них красу рідної землі та любов поета до України.

З натхненням декламували уривок з поеми «Причина» Кульман Катерина та Кузьменко Олександра. Поезії «Думка», «Україно», «В казематі», «Зоре моя вечірняя»,

/Files/images/вечір шевченко 4.jpg

«І мертвим , і живим , і ненародженим …» та інші читали Прохода Денис, Лопато Христина, Будак Карина, Білас Надія.

/Files/images/вечір щевченко 6.jpg

Не залишили байдужими глядачів пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні бібліотечних волонтерів Дорошко Олени та Бабійчук Зінаїди

/Files/images/вечір шевченко 3.jpg

/Files/images/вечір шевченко 5.jpg

та вокалістів Центру культури та дозвілля Катерини Ірхіної і Андрія Пономаренка.

На заході оголошено підсумки районної акції «Цюрупинщина шанує Шевченка», яка була присвячена 200-річчю від дня народження Кобзаря. І як результат акції було презентовано збірку віршів усіх бажаючих авторів - аматорів поетичного слова про Шевченка. За участь у районній поетичній акції «Цюрупинщина шанує Шевченка» їх нагороджено дипломами.

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi